Smeekbede bij het stoppen met eten

Eten en drinken is iets wat we dagelijks doen, maar hoe vaak staan we er echt bij stil hoe we aan ons eten komen? Beseffen we ons echt dat Allah Degene is Die ons voedt, Die ons te drinken geeft? Vooral tijdens deze gezegende maand Ramadan, waarin we vasten van eten en drinken, zouden we onszelf eraan moeten herinneren dat Allah Degene is Die ons voorziet van eten, drinken en van alles. Laten we daarom Allah prijzen voor we met smeekbede bij het beginnen met eten en Hem dankbaar zijn wanneer we klaar zijn met eten, tijdens deze gezegende maand, maar ook buiten deze maand. Allah is Degene Die ons altijd voorziet en alle lofprijzingen komen Hem toe.

Betekenis van de smeekbede

Alle lof komt toe aan Allah met talrijke goede en gezegende lofprijzingen. Hij is zonder behoeften en wij kunnen niet zonder Hem, Hij is onmisbaar voor ons, o onze Heer.

Smeekbede stoppen met eten in het Arabisch

الْحَمْـدُ للهِ حَمْـداً كَثـيراً طَيِّـباً مُبـارَكاً فيه، غَيْرَ مَكْفِيٍّ وَلا مُوَدَّعٍ وَلا مُسْتَغْـنىً عَنْـهُ رَبُّـنا

Uitspraak van de smeekbede

Alhamdoelillahi Hamden kathieren tayyiben moebaaraken fieh, ghayra makfiyyin walaa moewadda3in, walaa moestaghnen 3anhoe rabboena.

Extra informatie over de smeekbede

Deze smeekbede staat overgeleverd in Boekhaarie, Ibn Maadjah, Aboe Dawoed en Tirmidhi en is sahih verklaard door Al-Albaanie. Bekijk ook een andere smeekbede voor na het eten en de smeekbede bij het beginnen met eten.

Vergeet bij het vasten verbreken niet om smeekbeden te verrichten, waaronder de smeekbede vasten verbreken. En bekijk ook andere Ramadan smeekbeden.