Smeekbede bij aankomst in een stad of dorp

In meerdere overleveringen is overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) altijd smeekbeden verrichtte wanneer hij een stad naderde die hij binnen wilde gaan. De smeekbede die hij dan verrichtte was: O Allah, Heer van de zeven hemelen en alles wat er in is, Heer van de zeven aarden en alles wat er op hen is, Heer van de duivels en alles wat zij misleiden, Heer van de winden en alles wat zij verspreiden. Ik vraag U om het goede van deze stad, het goede van haar inwoners en voor al het goede wat er in is en ik zoek mijn toevlucht bij U tegen het slechte van deze stad, het slechte van haar inwoners en het slechte wat er in is. 

Smeekbede in het Arabisch

أللّـهُمَّ رَبَّ السَّـمواتِ السّـبْعِ وَما أَظْلَلَـن وَرَبَّ الأَراضيـنَ السّـبْعِ وَما أقْلَلْـن وَرَبَّ الشَّيـاطينِ وَما أَضْلَلْـن وَرَبَّ الرِّياحِ وَما ذَرَيْـن أَسْـأَلُـكَ خَيْـرَ هذهِ الْقَـرْيَةِ وَخَيْـرَ أَهْلِـها وَخَيْـرَ ما فيها وَأَعـوذُ بِكَ مِنْ شَـرِّها وَشَـرِّ أَهْلِـها وَشَـرِّ ما فيها 

Betekenis van de smeekbede

O Allah, Heer van de zeven hemelen en alles wat er in is, Heer van de zeven aarden en alles wat er op hen is, Heer van de duivels en alles wat zij misleiden, Heer van de winden en alles wat zij verspreiden. Ik vraag U om het goede van deze stad, het goede van haar inwoners en voor al het goede wat er in is en ik zoek mijn toevlucht bij U tegen het slechte van deze stad, het slechte van haar inwoners en het slechte wat er in is. 

Uitspraak van de smeekbede

Allahoemma rabba s-samaawaati s-sab3i wa maa atlalna wa rabba l-araadiena s-sab3i wa maa aqlalna wa rabba sh-shayaatieni wa maa adlaln wa rabba r-riyaah’i wa maa dharayna as-aloeka gayra haadhihi l-qaryahi wa gayra ahlihaa wa gayra maa fiehaa wa a3oedhoe bika min sharri haa wa sharri ahlihaa wa sharri maa fieha.

Extra informatie over de smeekbede

Deze smeekbede staat vermeld in Al-Haakim, Ibn Hibban en An-Nasaa’i.