Dua tussen twee neerknielingen (versie 2)
Tussen de twee neerknielingen in (sazdjahs) nemen we een zithouding aan tijdens het gebed. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zat tijdens deze houding op zijn linkervoet, terwijl hij zijn rechtervoet rechtop hield, waarbij zijn tenen richting de qiblah wezen. Hij gebood dit ook anderen om te doen, hij (vrede en zegeningen zij met hem) zei tegen iemand die niet op de goede wijze bad: “Als je sazjdah doet, doe het stevig en als je omhoog komt, zit dan op je linker dijbeen.”
Dua in het Arabisch
اللّهُـمَّ اغْفِـرْ لي وَارْحَمْـني وَاهْدِنـي وَاجْبُرْنـي وَعافِنـي وَارْزُقْنـي وَارْفَعْـني
Betekenis van de dua
Oh Allah vergeef mij en heb genade met mij en leid mij op de rechte weg en vul mijn tekortkomingen aan en geef mij gezondheid en schenk mij toegestane (halal) middelen van bestaan en maak mijn positie verheven.
Uitspraak van de dua
Allahoemma ghfir lie wa r-h’amnie wa h-dinie wa adjboernie wa 3aafinie wa r-zoeqnie wa arfa3nie.
Extra informatie
De smeekbede staat vermeld in Aboe Dawoed, At-Thirmidhi, An-Nasaa’i en Ibn Maajah. De overlevering over de wijze van de zithouding staat in Aboe Dawoed, Ahmed, Moeslim en An-Nasaa’i en de overlevering over degene die niet op de goede wijze bad, is overgeleverd door Boekhaarie.
De bovenstaande zithouding kan aangenomen worden tijdens deze houding, maar er is ook overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) soms op beide hielen zat en al zijn tenen. Dit is overgeleverd in Moeslim, Aboe Dawoed en At-Thirmidhi.