Meest gestelde vragen

Welke rechtschool volgen jullie?

Een veelgestelde vraag die we krijgen, maar we volgen geen specifieke rechtschool. Voor een antwoord op deze vraag, verwijzen wij je naar het volgende artikel: Rechtscholen in de islam.

Wat zijn de bronnen van de smeekbeden?

De gebruikte smeekbeden op de website worden genomen uit de Koran, de Hisnul Muslim en Kitaab Al-Adhkaar.

Zijn de smeekbeden authentiek?

Wij kennen het belang van het gebruik van authentieke bronnen en houden hier ook aan vast. De gebruikte smeekbeden zijn daarom afkomstig uit de Koran en uit de authentieke sunnah. Overigens is het maken van fouten menselijk, dus mocht je een bewijs hebben dat een bepaalde smeekbede niet authentiek is, stuur het ons dan toe, dan kunnen we het bekijken en indien nodig kunnen wij het wijzigen of verwijderen.

Wie zijn de verzamelaars?

Op dit moment staan er op de website smeekbeden van onder andere de volgende verzamelaars: Boekhaarie, Moeslim, At-Thirmidhi, Aboe Dawoed, Ibn Hibban, Al-Haakim, Ibn Maajah, Ahmed en An-Nasaa’i.

Hebben jullie geluidsbestanden van de smeekbeden?

Hieraan wordt gewerkt. Insha’Allah zullen wij deze geluidsbestanden in de nabije toekomst op de website plaatsen.

Ik wil duakaarten, hebben jullie die?

Er staan al een aantal duakaarten voor bepaalde situaties op de website en ook computer achtergronden. In de toekomst zullen dit er meer worden, insha’Allah. Insha’Allah is het binnenkort ook mogelijk om deze te bestellen. Voor meer informatie: houd de website in de gaten.

Ik heb een fout ontdekt, wat nu?

Wij zijn niet feilloos, dus ook al doen wij absoluut onze best om fouten te voorkomen, er kan altijd een fout op de website staan. Als je een fout tegenkomt, boycot dan niet deze website, maar geef het aan ons door, zodat het veranderd kan worden. Zo help je ons en ook andere bezoekers van de website. Wij vragen je dit omwille van Allah.

Herinner jezelf hierbij de woorden van Sheikh Othaymien die stelde dat een advies wat van het hart komt, het hart ook bereikt. Een advies is daarom fijner om te ontvangen

Hebben jullie deze dua voor mij?

Wij krijgen vaak de vraag of er een dua is voor een bepaalde situatie. Deze vragen zijn handig voor ons, omdat we daardoor weten aan welke smeekbeden er behoefte is. Wij spelen hier zo goed mogelijk op in, mits er authentieke smeekbeden voor die situaties zijn. Ook op zoek naar een smeekbede, laat het ons dan weten.

Ik heb een idee voor de website, kan ik dat doorgeven?

Natuurlijk, alle ideeën zijn welkom, dus als je ideeën hebt, stuur ze dan naar ons toe. Ook islamitische ideeën die niets te maken hebben met smeekbeden zijn welkom.

Ik wil meehelpen, wat kan ik doen?

Hulp is altijd welkom, dus als je over een oprechte intentie, een goede wil en doorzettingsvermogen beschikt, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we bekijken hoe jij een aandeel kunt leveren aan DuaKracht.

Hoe zijn jullie bereikbaar?

Je kunt ons bereiken via ons contactformulier op onze website. Vergeet niet om een eigen e-mailadres achter te laten als je een reactie van ons wilt ontvangen.