Allah prijzen en het goede vragen voor jezelf

Er kwam een man bij de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem en die zei tegen hem (vrede en zegeningen zij met hem): “Leer me woorden die ik kan zeggen,” waarop de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) tegen hem zei: “Zeg: “Niemand heeft het recht om aanbeden te worden, behalve Allah, Hij heeft geen deelgenoten. Allah is de Grootste en alle lofprijzingen komen Hem toe. Vrij van alle tekortkomingen is Allah, de Heer der werelden. Er is geen macht noch kracht, behalve met de toestemming van Allah, de Almachtige, de Alwijze.” Toen zei de man: “Deze woorden zijn voor mijn Heer, welke zijn er voor mij?” De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zei toen: “Zeg: “O Allah, bedek mijn zonden, wees genadig voor mij, leid mij en schenk mij voorzieningen.”

Doea in het Arabisch

لَا إِلهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، اللهُ أَكْبَرُ كَبيراً والْحَمْدُ للهِ كَثيراً، سُبْحَانَ اللهِ رَبِّ العَالَمينَ، لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا باللهِ العَزيزِ الْحَكِيمِ

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي، وارْحَمْنِي، واهْدِنِي، وارْزُقْنِي

Vertaling van de doea

Niemand heeft het recht om aanbeden te worden, behalve Allah, Hij heeft geen deelgenoten. Allah is de Grootste en alle lofprijzingen komen Hem toe. Vrij van alle tekortkomingen is Allah, de Heer der werelden. Er is geen macht noch kracht, behalve met de toestemming van Allah, de Almachtige, de Alwijze.

O Allah, bedek mijn zonden, wees genadig voor mij, leid mij en schenk mij (levens)voorzieningen.

Uitspraak van de doea

Laa ilaha illallah, wahdahoe laa sharieka lahoe, Allahoe akbaroe kabieren, walhamdoe lillahi kathieren, soebhaanallahi rabbi l-3alamien, laa hawla wala qoeuwwata illaa billahi l-3aziezi l-hakiem.

Allahoemma ghfirlie, warhamnie, wahdinie, warzoeqnie.

Extra informatie

Deze hadith en smeekbeden staan vermeld in Moeslim en ook in Aboe Dawoed.