Dua bij zorgen en verdriet

Ibn Abbas (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) bij zorgen en verdriet altijd zei: “Er is geen god (die het recht heeft aanbeden te worden), behalve Allah, de Almachtige, de Verdraagzame. Er is geen god (die het recht heeft aanbeden te worden), behalve Allah, de Heer van de Edele Troon. Er is geen god (die het recht heeft aanbeden te worden), behalve Allah, de Heer der werelden, de Heer van de aarde en de Heer van de Edele Troon.” 

Dua in het Arabisch

لا إله إلا الله العظيم الحليم ، لا إله إلا الله رب العرش العظيم ، لا إله إلا الله رب السماوات ورب الأرض ورب العرش الكريم 

Betekenis van de dua

Er is geen god (die het recht heeft aanbeden te worden), behalve Allah, de Almachtige, de Verdraagzame. Er is geen god (die het recht heeft aanbeden te worden), behalve Allah, de Heer van de Edele Troon. Er is geen god (die het recht heeft aanbeden te worden), behalve Allah, de Heer der werelden, de Heer van de aarde en de Heer van de Edele Troon.

Uitspraak van de dua

Laa ilaha illallah l-3aziem l-haliem, laa ilaha illallah rabb il-3arshi l-3azeem, laa ilaha illallah rabbi s-samaawaati wa rabbi l-ard wa rabbi l-3arshi l-kariem.

Informatie over de dua

Deze hadith en dua is overgeleverd door Bukharie en Muslim.